De visie van Centrum Voor Avondonderwijs vzw

Anno 2017 is Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw met enkele tienduizenden studenten per jaar één van de meest toonaangevende beautyscholen in de Benelux en zelfs in Europa. Dit is geen toeval. Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw werd twaalf jaar geleden opgericht met een eigenzinnige visie op de opleidingswereld. Ons redactieteam zoekt Jo Vandevelde en Pascal Demets, opleidingsconsulenten bij de school, op en stelt hen enkele ‘prangende’ vragen…

Jo Vandevelde: “Onze missie? Onze studenten de kortste weg naar een job aanbieden, of hen met behulp van onze opleidingen een volgende stap in hun carrière doen zetten. Onze opleidingen zijn zó samengesteld dat ze, na het succesvol afleggen van het examen, rechtstreeks toegang geven tot het beroep dat de student voor ogen heeft. Bij ons studeer je dus niet ‘zomaar’, je investeert echt in je toekomst. Ongeveer de helft van onze afgestudeerden gaat aan de slag als werknemer, de rest start als zelfstandige.”

Met onze twaalf jaar ervaring is het aanbod van Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw dan ook heel uitgekiend. We weten wat werkt en wat niet. Dat resulteert in zo’n 250 cursussen, volledig afgestemd op de arbeidsmarkt.”

Pascal Demets: “We zullen niet snel op onze lauweren rusten. Elk jaar komen er enkele tientallen cursussen bij. We gaan daarbij op zoek naar die specifieke opleidingen die rechtstreeks toegang geven tot een beroep, of een extra bekwaamheid en expertise toevoegen aan het cv van een ambitieuze student. 83% van onze afgestudeerde studenten is binnen de 6 maanden aan de slag! Dat is bij mijn weten een record.”

De lesgevers spelen daarin een cruciale rol. De cijfers ogen indrukwekkend; enkele honderden docenten zijn aan het werk in Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Jo Vandevelde: “De selectie van onze docenten is zeer streng. Daar zijn vier à vijf mensen de klok rond mee bezig. We willen namelijk niet alleen de besten in hun vak, ze moeten ook met plezier hun kennis overbrengen.”

Pascal Demets en Jo Vandevelde, opleidingsconsulenten

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0