hoe werkt de Schoonheidsschool?

Hoe start je jouw opleiding?

Duizenden studenten volgen jaarlijks een opleiding aan de Schoonheidsschool. Ze staan er niet alleen voor: onze opleidingsconsulenten en onze docenten staan dag in dag uit voor je klaar om je vlot door je studieparcours te loodsen. Of je nu nog op zoek bent naar jouw ideale cursus of als je klaar bent om examen af te leggen, je kan altijd bij ons terecht.

Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? We leggen het stap voor stap aan je uit.

Stap 1: Kies je opleiding

Eerst kies je een cursus uit ons breed aanbod aan professionele opleidingen. In het aanbod vind je groepslessen terug, maar ook thuisstudies en virtual classes.Voor iedere cursus hebben we een gratis hoofdstuk dat je nu al kan downloaden. Zo krijg je meteen een goed beeld van wat je te wachten staat en kies je zeker de juiste studie voor jou.

Toch nog twijfels? Kom dan een volledige cursus inkijken op één van onze secretariaten. Klik hier om een afspraak te maken met een van onze studieadviseurs of opleidingsconsulenten. Zij helpen je met veel plezier verder tijdens deopeningsuren.


Stap 2: Schrijf je in

Heb je een opleiding gekozen? SUPER! Schrijf je dan snel online in. Van zodra je het inschrijvingsformulier hebt ingevuld, krijg je een betaaluitnodiging. Nadat we je betaling ontvangen, ben je definitief ingeschreven. Als je een thuisstudie volgt, dan sturen we jou je cursus meteen op. Die ontvang je dan in minder dan een week tijd. Naast de cursus heb je ook recht op één jaar begeleiding van jouw persoonlijk docent, en toegang tot ons online studentenplatform.

Volg je een groepsles? Dan geven we je toegang tot ons online studentenplatform en nodigen we je uit voor je eerste les.

Stap 3: START!

Wanneer je een thuisstudie volgt, kan je meteen aan de slag. Je studeert de cursus waar en wanneer je wil. Zit je toch nog met een vraag over de leerstof? Contacteer dan zeker je docent! Binnen de 48 uur heb jij dan een antwoord. Via het leerplatform kan je docent ook contact opnemen met jou, om je bijvoorbeeld extra taken of oefeningen te geven. Zo verwerk jij de leerstof nog beter, sneller en nauwkeuriger.

Volg je een groepsles? Houd dan je mailbox goed in de gaten. We sturen je nog alle praktische info over je opleiding op. De docent zal in de eerste les ook nog heel wat afspraken maken, zodat jouw opleiding vlot verloopt.

Stap 4: Leg het examen af

Als je een thuiscursus volgt, beslis je zelf wanneer je examen aflegt. Dat kan je tot vijf jaar na je inschrijving. Maak een afspraak met het secretariaat en kies de dag en examenlocatie die jou het beste ligt. Dat is bovendien helemaal gratis! Ben je niet geslaagd? Dan kan je ook helemaal gratis een herexamen afleggen.

Volg je klassikaal les? Dan heb je examen tijdens de laatste les van je opleiding. Je docent geeft je nog tal van tips en uitleg over het verloop ervan.

Bij een aantal opleidingen ga je examen afleggen bij de Centrale Examencommissie. Dit is het geval bij:

  • Gereglementeerde beroepen. In dat geval leg je examen af bij de Centrale Examencommissie Economie en Middenstand in Brussel, voor het behalen van je vestigingsattest waarmee je je als zelfstandige kan vestigen.
  • Secundair onderwijs. Hiervoor leg je examens af bij de Examencommissie van het Secundair Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, zodat je jouw officiële diploma secundair onderwijs bekomt.

Stap 5: Je diploma!

Geslaagd voor je examen? Dan krijg je snel je waardevolle diploma toegestuurd. Al onze diploma’s vormen een flinke meerwaarde op de arbeidsmarkt, of je nu start als zelfstandige of aan de slag gaat als werknemer. Veel succes!

Ben je tevreden over je cursus en wil je nog meer leren? Informeer zeker bij je opleidingsconsulente naar de vervolgopleiding die jou past.

Heb je nog vragen? Bekijk onze FAQ of neem contact op met het secretariaat via deze pagina.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-